Oameni MARI si oameni mici!!

Cu siguranta, fiecare dintre noi, intalnim  zilnic tot felul de oameni. Frumosi sau urati, destepti sau mai putin destepti, saraci sau bogati, buni sau rai..si exemplele pot continua la nesfarsit. Insa eu am ales sa numesc „oameni MARI si oameni mici” nu dupa exemplele pe care le-am dat mai sus, ci dupa simpla catalogare a oamenilor care iti vorbesc direct si oamenii care te vorbesc pe la spate.

Da..stim toti ca exista si astfel de oameni.

Oamenii MARI nu sunt, neaparat, acei oameni care reusesc in viata, care au succes in dragoste, cariera, bani, sanatate, etc…oamenii MARI sunt acei oameni care au tarie de caracter si demnitate. Care atunci cand sunt calcati in picioare se ridica, ii „da’ o palma” (ii spune ce are de spus) celui care la calcat si apoi demonstreaza ca a avut dreptate inainte sa fie calcat, ba chiar mai mult trece cu cel putin o treapta mai sus decat atacator. Oamenii MARI spun ce au de spus, in fata, fara a se feri, fara a le fi teama de consecinte.

Oamenii mici (as fi scris cu cele mai mici caractere dar nu imi permite „wordpress-ul”), nu sunt acei oameni saraci, acei oameni mici de statura. Oamnii mici nu sunt acei oameni pe care lumea ii considera  prosti. Oamenii mici sunt aceia lipsiti total de demintate, de curajul de a lupta cu adevarul..lipsiti de caracter! Oamenii mici sunt acei oameni care desi stiu foarte bine ca exista intotdeauna o urma de adevar in spatele fiecarui „glumeam” sau o mica banuiala in spatele fiecarui „nu stiu”, continua sa faca acelasi lucru cu desavarsire. Oamenii mici au tendinta sa creada ca ei au dreptate in, absolut, orice situatie, ca ei sunt cei mai destepti, ca buricul pamantului il reprezinta ei. Dar ei nu vad ca sunt asa doar in grupul lor de oameni care sunt la fel ca ei si carora, evident, le este teama sa le zica ceva direct. Oamenii mici TOT TIMPUL vorbesc despre oamenii MARI pe la spate pentru ca nu au cum sa le tina piept oamenilor cu demintate si caracter!

 

Pam pam.

God Bless You!

Posted on 19 decembrie 2012, in Adunate and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un comentariu