Daily Archives: 21 iulie 2011

Un fenomen extrem de rar a fost surprins la Yosemite: un curcubeu nocturn! (VIDEO)

Inca de la inceputuri, natura a uimit si continua sa uimeasca prin ceea ce poate creea.

De aceasta data, vorbim despre capitolul din fizica intitulat optica, despre apa ai despre lumina, adica, intr-un cuvant despre curcubeu. Acesta este un fenomen optic si meteorologic care se manifesta prin aparitia pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci cand razele soarelui se reflecta in picaturile din atmosfera. Multi dintre noi au vazut acest fenomen, dar cum ati reactiona daca ati vedea cele sapte culori magnifice in timpul noptii?

Ei bine, si lumina lunii este capabila sa formeze o astfel de minunatie. Ultima aparitie a unui curcubeu de noapte a fost imortalizata in Parcul National Yosemite, SUA. Oficialii parcului au reusit sa inregistreze acest fenomen, iar filmul publicat deja a facut inconjurul lumii.

Pentru cei pasionati de aceste fenomene meteorologice ar trebui sa stie ca ele apar foarte des in zona cascadelor atunci cand este luna plina, iar satelitul natural al Terrei se afla foarte aproape de planeta noastra.

Cascadele din Parcul National Yosemite nu sunt singurele in jurul carora pot fi observate aceste fenomene. De asmenea, curcubeul de noapte a fost vazut si in Cumberland, Kentucky, în apropierea cascadei Victoria din Africa, cat si in apropierea canionului Waimea din Hawaii.

Iata cum arata curcubeul nocturn: